Clelia Monteux

Het effect van massages op het algemene welzijn wordt regelmatig opnieuw onderzocht. Uit tal van studies is gebleken dat een massage niet alleen stressverminderend werkt, maar ook invloed heeft op ons fysieke en mentale welzijn, angstgevoelens vermindert, preventief kan werken bij ziekte en pijn, en onze immuniteit en nachtrust positief kan beïnvloeden.

LPG® werkt al jarenlang nauw samen met fysiotherapeuten/masseurs voor de ontwikkeling van innovatieve protocollen, bedoeld om ze te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden.

De visie van LPG®

Vanuit onze visie om de toepassing van massage in de fysiotherapie verder te ontwikkelen en innoveren, werkt LPG® nauw samen met fysiotherapeuten/masseurs. De objectieve resultaten uit klinische studies tonen aan dat onze aanpak werkt. Maar om wetenschappelijk bewezen oplossingen voor de dagelijkse praktijk te kunnen bieden, gaan we nog een stap verder en zijn we ook betrokken bij klinisch onderzoek.

Endermologie®-behandelingen van LPG® zijn natuurlijk, niet-invasief en niet agressief en fungeren voor de fysiotherapeut/masseur als een geavanceerd technologisch verlengstuk van zijn/haar handen. De technologie is gebaseerd op mechanische stimulatie van de huid, waarbij de intensiteit tot in perfectie kan worden afgestemd op de patiënt. Een gebruiksvriendelijk toestel dat fysiotherapeuten/masseurs de mogelijkheid biedt om snel en eenvoudig nieuwe protocollen op te stellen, voor een persoonlijke behandeling van uw patiënten met behulp van geavanceerde technologie.

Dankzij de combinatie van rol- en zuigbewegingen en de verschillende behandelkoppen kan met de Cellu M6® Alliance een verscheidenheid aan behandelingen worden uitgevoerd. De intensiteit van de stimulatie kan nauwkeurig worden ingesteld, variërend van intensief tot aangenaam ontspannend. De behandeling stimuleert het weefsel tot in de diepe huidlagen, waardoor de kwaliteit van het bindweefsel wordt verbeterd en het verstoorde evenwicht hersteld (stuwing, oedeem, ontsteking, stijfheid, fibrose). Hierdoor wordt niet alleen de circulatie in de bloed- en lymfevaten opnieuw geactiveerd, maar worden ook de cellen die een essentiële rol spelen bij de littekenvorming, gestimuleerd. De behandeling verbetert daarnaast de afvoer, maakt het weefsel zacht en gaat ook verkleving en pijn tegen.

Voor alle betrokken medici

De toegepaste technologieën zijn niet alleen tijdbesparend, maar zorgen ook voor een verbeterde mobilisatie van het weefsel en een optimalisatie van het therapeutische effect van de behandeling. Artsen en chirurgen kunnen, in overleg met de fysiotherapeut/masseur, een optimaal protocol voor verdere behandeling van de patiënt opstellen die ervoor zorgt dat de patiënt snel resultaat ziet.

Fysiotherapeuten/masseurs spelen een essentiële rol in de voortzetting van de behandeling en voortaan kunnen ook zij beschikken over alle klinische gegevens en resultaten die ze op hun beurt weer kunnen doorgeven aan de huisarts. Behandelende artsen zullen de fysiotherapeut/masseur voortaan als een volwaardig partner beschouwen voor wat betreft de behandeling en opvolging van hun patiënten. Op deze manier wordt de behandeling niet alleen geoptimaliseerd, maar ook meteen veranderd in een positief en kostenbesparend proces waar de patiënt optimaal baat bij heeft.

Wat houdt dit concreet in?

Er wordt steeds meer wetenschappelijk bewijs geleverd dat het positieve effect van massages bevestigt. Dat laat zich vooral verklaren door de gebruikte protocollen die steeds nauwkeuriger en doeltreffender worden en bovendien volledig op het welzijn van de patiënt zijn gericht.

LPG® biedt de fysiotherapeut/masseur een 100% natuurlijke combinatie van technologie en massage die geschikt is voor verschillende behandelingen, zoals ontspanning, sportieve voorbereiding, pijnbestrijding en/of de behandeling c.q. verzorging van littekens.

Het reflexprotocol is daarvan een perfect voorbeeld! Functiestoornissen zijn per definitie moeilijk te behandelen, omdat het ontbreken van een aantoonbare oorzaak of laesie, het stellen van een nauwkeurige diagnose en een daarop afgestemde behandeling, bemoeilijkt. Dat neemt niet weg dat de patiënt onder de symptomen lijdt en het dus van essentieel belang is dit lijden te verlichten. Het functionele protocol Endermothérapie Réflexe Colopathie van LPG® voor de behandeling van darmstoornissen herstelt het evenwicht van het autonoom zenuwstelsel door de voor de eliminatie verantwoordelijke organen te stimuleren. Het protocol bestaat uit 3 fasen (diagnose, behandeling van de lendenen en het sacrum, behandeling van de buik), en is bedoeld omde spijsvertering te reguleren voor een onmiddellijke en aanhoudende verlichting van de symptomen. De patiënt kan hierdoor opnieuw een normaal leven leiden.

In de wetenschappelijke literatuur wordt, in het kader van een gevarieerde aanpak, uitgebreid melding gemaakt van de voordelen van massages door een fysiotherapeut/masseur als onderdeel van een medische behandeling. Met de endermologie®-behandelingen van LPG® kunnen patiënten rekenen op een optimale verzorging en een betere gezondheid.

Download nu de LPG endermologie® brochure.