Versnel het herstelproces van je patiënten met 30%, met betere resultaten en zonder pijnlijke handen en polsen.

LPG® is sinds 1986 baanbrekend op het gebied van mechanische behandeling van bindweefsel. Met deze techniek help je patiënten pijnvrij van hun klachten af in 30% van de tijd die je kwijt zou zijn aan een manuele behandeling. Daarnaast ontlast je jouw eigen lichaam en voorkom je vermoeide handen en polsen.

Download de brochure en ontdek hoe je patiënten sneller van klachten afhelpt met LPG

Herkenbaar voor veel fysiotherapeuten: de race tegen de klok

Je wilt je patiënt zo goed mogelijk helpen, maar hebt daar niet altijd de juiste hoeveelheid tijd voor.

Herken jij deze problemen?

1.Je wilt je patiënten een consult aanbieden dat bij ze past. Bij de ene patiënt is dat langer dan bij de andere. Helaas vergoedt de verzekering niet altijd alle tijd die er nodig is voor een optimaal resultaat. En jij wilt je praktijk wel rendabel houden. Je patiënten niet de tijd en aandacht geven die ze nodig hebben voor het beste resultaat, voelt frustrerend.

2.Voor veel fysiotherapeuten zijn de behandelingen puur mensenwerk: na een dag vol behandelingen voelt je lichaam vermoeid. Pijnlijke handen en polsen zijn dagelijkse kost.

3.Het liefst zou je elke patiënt door dezelfde therapeut willen laten behandelen: zo is hij verzekerd van een consistente behandeling. In een praktijk met meerdere fysiotherapeuten is dit niet realistisch. Ondanks trainingen en opleiding werkt iedereen logischerwijs toch op zijn eigen manier.

4.Echt intensief de diepte in werken, bijvoorbeeld bij de behandeling van gefibrotiseerd weefsel, is lastig als er handmatig behandeld wordt. Patiënten met indicaties als littekens en brandwonden ervaren manuele behandeling dan ook vaak als pijnlijk: manueel is het nu eenmaal moeilijk om diepe weefsels te mobiliseren.

5.En dan die administratieve rompslomp… Een noodzakelijk maar tijdrovend kwaad om vergoedingen te ontvangen van de verzekeringsmaatschappijen. Daarvoor ben je toch geen fysiotherapeut geworden?

Snel, effectief en zonder pijn

Met een LPG®-behandeling behaal je in 30 minuten hetzelfde resultaat ten opzichte van 45 minuten manuele therapie (Piller study). Je helpt je patiënt zo zijn of haar herstelproces enorm te versnellen. En dat zonder pijnlijke polsen, met een constante behandelingsmethode en effectief en pijnloos voor de patiënt op manueel lastig te behandelen indicaties. Fijn voor je patiënten én voor jou als behandelaar: je gaat weer met meer plezier naar je werk en met meer energie naar huis. En op de praktijk is minder ziekteverzuim.

Verschillende indicaties behandelen bij dezelfde patiënt

Bovendien maakt LPG endermologie® het mogelijk verschillende indicaties gelijktijdig te stimuleren. Werken op fascia, bindweefsel, spieren, oedeem, oncologische nazorg, bewegingsbeperking bij een nieuwe heup, masculair of myofasciale klachten: alle medische dysfuncties van bindweefsel kunnen vroegtijdig worden behandeld op een pijnloze manier zonder downtime. De resultaten zijn bewezen door 145 wetenschappelijke onderzoeken (waarvan 32 op Pubmed).

Download de brochure en ontdek hoe je patiënten sneller van klachten afhelpt met LPG

“Endermologie heeft vele mensen een kwalitatief beter leven gegeven.”


Wil Gronenschild, fysiotherapeut gespecialiseerd in brandwonden en littekens

Manuele vs. mechanische lymfedrainage: Wat is het verschil?

De strijd tussen passie en commercie voor een fysiotherapeut

Als fysiotherapeut wil je mensen helpen. Als specialist ben jij in staat om door middel van jouw kennis en vakkundige behandeling, pijn en beperkingen bij je patiënten te reduceren. Je geeft ze sneller hun mobiliteit en bewegingsvrijheid terug. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om genoeg omzet voor je praktijk genereren. Met gebruik van de LPG® -techniek, en daarmee de tijdswinst die je behaalt, gaat dat zeker lukken. Daarnaast zou je de techniek kunnen gebruiken als extra winstgenerator. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een uitbehandelde patiënt, cosmedische behandelingen aan te bieden. Deze behandelingen worden door verzekeringen niet vergoed en vormen om die reden voor jou als fysiotherapeut extra omzet en minder administratieve rompslomp als het om verzekeringsmaatschappijen gaat.

Uitbreiding naar niet vergoede behandelingen

Cosmedische behandelingen vloeien vaak voort uit de voorafgaande medische behandeling waarvoor de patiënt reeds behandeld is. Je kunt hierbij denken aan behandelingen als plaatselijk vet verbranden, huidversteviging, cellulite gladstrijken, onderkin weghalen, kaaklijn verstrakken en rimpels opvullen.

Help patiënten sneller en efficiënter van hun klachten af met de Cellu M6® Alliance van LPG®

Hoe kan LPG® jou als fysiotherapeut helpen?

 • Binnen 30 minuten behaal je betere resultaten ten opzichte van 45 minuten manueel behandelen (Piller Study).
 • De mogelijkheid meer patiënten in één dag optimaal te kunnen behandelen.
 • Je eigen lichaam wordt gespaard: je hebt geen kracht vanuit je handen en polsen meer nodig.
 • Je behoudt je energie omdat je geen lichamelijk intensief werk verricht.
 • Patiënten worden zonder pijnervaring en hersteltijd geholpen met direct resultaat.
 • Je komt makkelijk bij moeilijk te bereiken weefsel in alle bindweefsellagen.
 • Behandel patiënten consistent, ook met verschillende behandelaars.
 • Verbreed je doelgroep met cosmedische behandelingen waardoor je de patiënt een extra service biedt en zelf werkt aan een hogere winst én minder administratieve rompslomp.
 • Uitbreiding van specialisaties en resultaat.
 • Ter onderscheiding van andere praktijken.

Dit kan LPG endermologie® voor de patiënt betekenen:

 

 • Intensieve optimale behandeling van alle bindweefsellagen
 • Versoepelen en mobiliseren van bindweefsel
 • Consistente afvoer van lymfevocht
 • Consistente activatie van vascularisatie
 • Optimalisering van het litteken proces
 • Optimale verlichting van pijn (-60% Study Gordon)
 • Stimulatie van productie endogeen collageen, elastine (+47%) en hyaluronzuur (+80%) (Study Humbert)
 • Zonder pijn of bijwerkingen
 • Direct en duurzaam resultaat

Toepassingen

Reumatologie, orthopedie, traumatologie en fybromyalgie

Een veel voorkomend probleem voor de fysiotherapeut is fibromyalgie. Dankzij de specifieke behandelprotocollen kun je LPG® goed inzetten om deze bindweefselontstekingen aan te pakken zonder de patiënt te belasten. Ook kun je met LPG® specifieke medische behandelingen uitvoeren bij reuma, zoals vermindering van articulaire stijfheid, spanning verlichten en pijn verminderen.

Orthopedie

Een veel voorkomend probleem voor de fysiotherapeut is fibromyalgie. Dankzij de specifieke behandelprotocollen kun je LPG® goed inzetten om deze bindweefselontstekingen aan te pakken zonder de patiënt te belasten. Ook kun je met LPG® specifieke medische behandelingen uitvoeren bij reuma, zoals vermindering van articulaire stijfheid, spanning verlichten en pijn verminderen.

Oncologische nazorg & pre- en postoperatieve orthopedie

kunnen de gevolgen van operaties worden verzacht*. Secundair lymfoedeem, ontstekingen en fibrose worden beperkt en nemen af. Bovendien stimuleert de werking van de verschillende behandelkoppen de microcirculatie, activeert het de productie van collageen en elastine om het littekenproces te versoepelen, minimaliseert het pijnlijke symptomen en zorgt het voor meer flexibiliteit en mobiliteit. LPG® biedt verschillende behandelkoppen voor alle gebieden.

Een veel voorkomend probleem na een gedeeltelijke of gehele borstamputatie en/of okselkliertoilet is de functiebeperking van de schouder en/of het oedeem ter plaatse. Zowel het litteken als het oedeem speelt hierin een rol. Beide indicaties zijn met LPG® op een niet belastende wijze, snel en effectief te behandelen. Het nabehandelen van het weefsel stimuleert de vochtafvoer waardoor er betere doorbloeding, minder fibrose en minder pijn ontstaat. Bovendien stimuleert de behandeling endogeen collageen en elastine voor een optimaler littekenvorming.

Het vooraf behandelen van het weefsel voor de ingreep is ook al zinvol vanwege de verbetering in doorbloeding, vochtafvoer en de toename van de elasticiteit (ook van de dieper gelegen weefsels).

*(Na 15 Endermologie behandelingen die wekelijks zijn ondergaan is er 50% verbetering gehaald op pijn, (ochtend) vermoeidheid, angst, depressieve klachten en stijfheid (Gordon)

Spierspanning

Voor sporters is ophoping van afvalstoffen in de spieren (wat leidt tot moeheid en het vasthouden van vocht) een veel voorkomend probleem. Als snel herstel nodig is, bijvoorbeeld bij deelname aan een wedstrijd, is endermologie® een veel ingezet hulpmiddel. Het werkt grondig, efficiënt en snel door de vrij instelbare behandelprotocollen. Deze techniek wordt tijdens wereldkampioenschappen en Olympische Spelen veelvuldig ingezet om herstel te versnellen.

Oedeem

De LPG® endermologie techniek bereikt alle lagen in het bindweefsel, waardoor lipoedeem zeer goed te behandelen is. Zelfs extreem pijnlijk weefsel kan effectief en pijnloos worden behandeld dankzij de vibrerende behandelkop. (Study Worret) Bij lymfedrainage wordt een driemaal grotere efficiëntie gemeten bij endermologie®, dan bij een manueel uitgevoerde behandeling.

Lymfoedeem

Door de huid te stimuleren met de gepatenteerde LPG®-behandelkop stimuleert de endermologie® techniek de bloedcirculatie (Watson) en de lymfecirculatie (Watson) op een pijnloze manier. Zo ontstaan er snellere en betere resultaten in een kortere behandeltijd ten opzichte van manuele lymfedrainage (MLD). Bij secundair lymfoedeem is aangetoond dat een endermologie® sessie van 30 minuten meer volumeverlies behaalt bij een hele arm dan met een MLD sessie van 40 minuten. (Moseley). Endermologie® kan ook de fascia losmaken, wat manueel niet effectief kan. (YUEN)

Littekens

Of het nu gaat om een litteken als gevolg van een trauma (grillig, veel verklevingen) of chirurgische littekens als gevolg van een operatieve ingreep (strak, meestal niet verkleefd), met LPG® zijn ze vrijwel pijnloos te behandelen. Endermologie® heeft een enorme invloed op het herstel van de gelaedeerde, collagene en elastische vezels. Door de ritmisch zuigende/trekkende bewegingen wordt het weefsel fors gestimuleerd om haar functie volledig te hervatten (Morree). Door vascularisatie verbetert de afvoer en circulatie. Daarnaast heeft de techniek een doeltreffende ontstekingsremmende werking op de weefsels. Ook is het mogelijk om verklevingen te mobiliseren en te voorkomen (Majani). In vrijwel alle gevallen zullen de littekens zich na een aantal behandelingen net zo gaan gedragen als de aangrenzende huid. De ervaring leert dat dit met de hand gewoon niet te bereiken is.

Endermologie® is minder pijnlijk dan manueel stretchen en vermindert direct de strakheid op manuele passieve bewegingen (YUEN).

Er zijn behandelprotocollen voor o.a.:

 • ontstoken en niet- ontstoken littekens
 • operatieve of trauma gerelateerde littekens
 • huidtransplantaties
 • sclerodermie

Brandwonden

Al vroeg na het trauma reageren 2e en 3e graads brandwonden goed op de zuigende, pompende en gedoseerde kracht bij de toepassing van endermologie®. Zodra alle wonden dicht zijn kan voorzichtig met de (niet pijnlijke!) behandeling begonnen worden. De huid zal snel steviger worden en strengen worden zachter en elastischer. Behandeling van bewegingsbeperkingen zullen beter uitvoerbaar zijn, omdat de littekens de mobiliteit minder belemmeren.

Maxillo-Faciale ondersteuning in de tandheelkunde

Tandenknarsen of kaakklemmen zijn veel makkelijker te behandelen met LPG® dan met manuele behandelingen. Ook spierspanning, oedeem en littekens kunnen worden voorkomen door middel van deze techniek. De behandelkoppen gaan van heel groot tot heel klein om zo, zelfs als het aangrijpingspunt erg klein is, juist en secuur te kunnen behandelen.

Diabetes

Een redelijk vaak voorkomend probleem bij het toedienen van insuline door middel van injecties/ insuline-pomp is de fibrosering van de huid, waardoor de opname van de insuline vertraagd wordt. Hypo’s komen dan vaker voor, ondanks de juiste hoeveelheid toegediende insuline. Met endermologie® is dit probleem snel op te lossen omdat het de huid mobiliseert, draineert en de doorbloeding herstelt. Deze behandeling is onder andere bij de buikwand bij uitstek een oplossing gebleken.

De ziekte van Mondor

Onderzoek naar vrouwen met de ziekte van Mondor laat volledig herstel bij alle deelnemers zien in 10 dagen (normaal 2 weken tot 6 maanden) door middel van Endermologie® behandelingen en myofasciale therapie. (Lhoest)

Het ontstaan van LPG®

In 1986 kreeg Louis Paul Guitay, een Franse ingenieur, een zwaar auto-ongeluk waardoor hij een lang en pijnlijk revalidatietraject moest doormaken. Naast het terugkrijgen van bewegingsvrijheid met behulp van fysiotherapie stond ook de behandeling van zijn littekens en brandwonden op de agenda. Hij ervaarde deze manuele therapie als pijnlijk en vond dat de behandelingen niet consistent genoeg werden uitgevoerd door de verschillende behandelaren/fysiotherapeuten. Hij besloot daarop zijn eigen techniek te ontwikkelen en hij merkte daarbij dat de behandelingen manueel zwaar waren om uit te voeren.

35 jaar geleden verscheen de eerste apparatuur van LPG® op de markt. LPG® is sindsdien wereldwijd marktleider op het gebied van mechanische bindweefsel stimulatie. Het was het allereerste apparaat voor medische en cosmetische bindweefsel behandelingen en kreeg een FDA approval voor therapeutische massages op het gebied van het verlichten van pijn en spierpijn, bevorderen van bloedcirculatie en daarnaast als positieve bijkomstigheid: het verminderen van cellulite.

Met 35 jaar ervaring blijft LPG® vooroplopen als het gaat om de meest innovatieve en gepatenteerde technieken ten behoeve van patiënten en behandelaars. Van origine medisch ontwikkelt voor fibrose, littekens en brandwonden wordt de exclusieve endermologie® techniek van LPG® vandaag de dag in meer dan 110 landen wereldwijd ingezet op zowel medisch als cosmedisch vlak.

Download de brochure en ontdek hoe je patiënten sneller van klachten afhelpt met LPG

“LPG Endermologie / Alliance is een goede ondersteuning in mijn praktijk”


Yvette, Fysiotherpeut, specialisme oncologie, fasciatherapie en oedeemtherapie. Eigenaresse Huid & Vitaal.

Een greep uit interessante wetenschappelijke onderzoeken:

 • Dankzij Endermologie® is het mogelijk om verklevingen in littekens te mobiliseren en te voorkomen, zonder pijn en zonder risico’s. (Majani)
 • Door de pulserende werking kan er al zeer vroeg op chirurgische littekens gewerkt worden, zelfs al direct tijdens het ontstaan van het litteken. Maar ook op rijpe littekens wordt goed resultaat behaald. (Majani)
 • Alle 26 deelnemers hebben resultaat geboekt op de behandeling met Endermologie® op brandwonden, posttraumatische littekens en chirurgische littekens. (Majani)
 • (Na 15 Endermologie® behandelingen die wekelijks zijn ondergaan is er) 50% verbetering gehaald op pijn, (ochtend) vermoeidheid, angst, depressieve klachten en stijfheid. (Gordon)
 • Onderzoek naar vrouwen met de ziekte van Mondor laat volledig herstel bij alle deelnemers zien in 10 dagen (normaal 2 weken tot 6 maanden) door middel van Endermologie® behandelingen en myofasciale therapie. (Lhoest)
 • Endermologie® sessies van 30 minuten geven iets meer volumeverlies van de hele arm bij secundair lymfoedeem vergeleken met MLD sessies van 40 minuten. (Moseley)
 • Endermologie mobiliseert de onderarm significant bij secundair lymfoedeem bij vrouwen, waar MLD dat niet kon. (Moseley)
 • Endermologie® kan de fascia losmaken, wat manueel niet effectief kan. (YUEN)
 • Endermologie® is minder pijnlijk dan manueel stretchen. (YUEN)
 • Endermologie® vermindert direct de strakheid op manuele passieve bewegingen. (YUEN)

“LPG vermindert mijn pijnklachten”


Cee Visser, patiente onder behandeling voor lymf- en lipoedeem

Zij maken al gebruik van LPG endermologie®:


Ziekenhuizen

Lille, Pitié Salpetrière, Henri Mondor, Clermont-Ferrand, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Nice.

Klinieken

UZ Leuven (campus Gasthuisberg), UZ Leuven (campus Pellenberg), UZ Gent, Elisabeth Ziekenhuis Sijsele, Sint-Maarten Ziekenhuis Duffel, OSCARE, MS Centrum Fraiture-en-Condroz, CHU Sart Tilman, CHR la Citadelle, Grand Hôpital de Charleroi

Maak direct een afspraak voor een demonstratie

“De patiënten zijn erg enthousiast over de resultaten”


Marlies Ottevanger, Fysiotherapeut & Eigenaresse House For Care

Distributeur:

Partner in Aesthetics
Maasstraat 79h
1078 HE Amsterdam

+31 (0) 252 625 993
backoffice@partnerinaesthetics.nl