Patiënten herstellen 30% sneller
Pijnvrije bind-weefselmassages
Eén apparaat voor alle specialismen in de praktijk
Al 145 studies die effect bewijzen

Hoe kan een LPG-apparaat jou als fysiotherapeut ondersteunen?

Sta jij open om wetenschappelijke technieken te gebruiken om jouw patiënten nóg beter te helpen? Dan is een LPG-apparaat met de gepatenteerde endermologietechniek® een goede toevoeging voor jouw fysiotherapiepraktijk. Het LPG-apparaat kun je gebruiken bij onder andere bewegingsbeperkingen, herstelzorg na een operatie, mechanische lymfedrainage en medische disfuncties van bindweefsel.

Als behandelaar wil je jouw cliënten het beste resultaat geven, tijdefficiënt werken, je eigen lijf ontlasten én je omzet maximaliseren. Een LPG® endermologie-apparaat helpt je dit te bereiken.

 1. Betere resultaten in minder tijd
  Met een LPG-behandeling van 30 minuten behaal je betere resultaten dan met 45 minuten manueel behandelen (Piller study). De behandelkop van het LPG-apparaat biedt een aanzuiging, kneding en rolmassage in één handeling. In combinatie met de diverse vibraties zorgt het voor een effectieve behandeling die makkelijk uitvoerbaar is.
 2. Ontlast je eigen lichaam
  Je bent opgeleid om met je handen te werken. Al kun je niet ontkennen dat manueel de diepte in werken veeleisend is voor je polsen en handen. Bijvoorbeeld bij de behandeling van gefibroseerd weefsel. Bescherm je lijf door bij intensieve behandelingen het LPG-apparaat te gebruiken.
 3. Meer comfort voor patiënten
  Zelfs diepe intensieve bindweefselmassages zijn minder belastend voor de patiënt dankzij de endermologietechniek®. En ook moeilijke plekken zijn goed te bereiken. Een LPG-behandeling is daardoor effectiever én comfortabeler voor je patiënt. Zo’n positieve ervaring draagt bij aan de goede naam van je praktijk.
 4. Onderscheid je van andere fysiotherapeuten
  Met een LPG-apparaat bied je innovatieve behandelingen die op 100% natuurlijke wijze het zelfherstellende vermogen van het bindweefsel bevorderen. Ook versnelt de endermologietechniek het herstelproces van patiënten met 30% (onderzoek). Logisch dat veel (sport)fysiotherapeuten in het buitenland de LPG-apparatuur al inzetten.
 5. Je lift mee op de marketing die wordt gemaakt voor LPG-behandelingen
  De vraag naar endermologiebehandelingen neemt toe. Wij zorgen dat jouw fysiotherapiepraktijk regionaal wordt gevonden. Ook krijg je van ons merchandising tools, zodat patiënten weten dat ze bij jou terecht kunnen voor LPG-behandelingen. Daarnaast is jouw praktijk vindbaar in de storelocator van LPG® en ikhuidvanje.nl (samen 400.000 zoekopdrachten per jaar).

Deze indicaties behandel je met een LPG-apparaat

De endermologie-apparaten van LPG® zijn voorzien van 80 voorgeprogrammeerde én vrije behandelprotocollen. Kies hieruit de behandeling die aansluit bij de indicatie van je patiënt. Persoonlijke instellingen kun je per patiënt opslaan, zodat degene altijd een consistente behandeling krijgt. Ook als een andere behandelaar het uitvoert.

Bij deze indicaties en specialisaties kun je een LPG® endermologie-apparaat inzetten

 • Bewegingsbeperkingen
 • Masculaire klachten
 • Myofascale klachten
 • Mechanische lymfedrainage
 • Littekens behandelen
 • Bindweefselontstekingen behandelen
 • Andere medische dysfuncties van bindweefsel
 • Oncologische nazorg
 • Oedeem en lymfoedeem
 • Herstel na een knie- of heupoperatie
 • Afvalstoffen sneller afvoeren bij topsporters
 • De ziekte van Mondor
 • Ondersteuning bij maxillofaciale chirurgie
 • En meer…

Deze LPG-apparaten raden we aan voor fysiotherapeuten

Wereldwijd gebruiken meer dan 80.000 professionals in 110 landen de endermologie-apparatuur van LPG®. Partner in Aesthetics is de enige leverancier in Nederland die deze LPG-apparaten levert aan fysiotherapeuten.

Download de brochure voor fysiotherapeuten

 

Cellu M6 Alliance®

Dit endermologie-apparaat heeft meerdere behandelkoppen voor een optimale behandeling van het lichaam en gezicht. Voor elk lichaamsgebied een passende behandelkop, van klein tot groot. De gepatenteerde behandelkop met rol- en klepfunctie bevordert gelijktijdig de doorbloeding en de afvoer van vocht en vetten. Je hebt de keuze uit 80 endermologie-behandelprogramma’s waarmee je elke indicatie effectief kunt behandelen.

Lees meer over de Cellu M6 Alliance®

Huber 360 Evolution

Bied patiënten een complete training voor het hele lichaam met de LPG Huber 360 Evolution®. De training richt zich op alle fundamenten van beweging: houding & balans, flexibiliteit & mobiliteit en dynamische spierkracht.

Lees meer over de Huber 360 Evolution

Toepassingen voor fysiotherapeuten

We delen graag welke resultaten je per indicatie kunt verwachten met de wetenschappelijk onderbouwende endermologietechniek® van de Cellu M6 Alliance®.

VOOR

NA

Mechanische lymfedrainage bij o.a. lipoedeem en lymfoedeem

Met de Cellu M6 Alliance® behaal je in een kortere behandeltijd betere resultaten dan met manuele lymfedrainage (MLD). De bloedcirculatie verbetert x4 ( onderzoek) en de lymfecirculatie x3 (Piller Studie).

De endermologietechniek® bereikt alle lagen in het weefsel. Zelfs extreem pijnlijk weefsel kun je met minder pijn tot pijnvrij behandelen met de multifunctionele behandelkop. De mechanische lymfedrainage stimuleert de bloedcirculatie en lymfecirculatie waardoor je patiënt na een kuur minder pijn, vocht en beperkingen heeft.

Behandelingen bij reuma, orthopedie, trauma en fibromyalgie

De LPG-apparaten bevatten specifieke behandelprogramma’s om bindweefselontstekingen, articulaire stijfheid, spanning en pijn te verminderen (onderzoek). Het grote voordeel is dat een LPG-behandeling niet belastend is voor de patiënt en hun huid: er is geen downtime.

VOOR

NA

Behandeling voor sporters: herstel & afvalstoffen afvoeren

Het leven van een topsporter is zwaar voor het lichaam. Afvalstoffen hopen zich op in de spieren na een training of wedstrijd. Dit leidt tot moeheid en het vasthouden van vocht. Bij veel internationale professionele sportclubs gebruiken de fysiotherapeuten de endermologie-apparaten van LPG®. Een behandeling werkt snel en grondig de afvalstoffen weg wat het herstel bevordert (Gordon Study).

Littekens en brandwonden

Voor patiënten met littekens en brandwonden is een manuele behandeling vaak pijnlijk. Voor hen is het een opluchting dat LPG-behandelingen pijnvrij zijn. Zelfs bij brandwonden kun je al vroeg starten met de behandelingen waardoor de huid steviger wordt en strengen zachter en elastischer. Dit kan mobiliteitsproblemen voorkomen (Majani).

Bij het behandelen van littekens kun je kiezen uit verschillende behandelprotocollen voor optimaal herstel van elk type litteken. Is het ontstoken of niet? Operatief of door een trauma? Of is er sprake van een huidtransplantatie of sclerodermie? De endermologiebehandelingen zorgen ervoor dat de bewegingsbeperkingen van je patiënt afnemen en dat het litteken of de brandwond minder opvallend is. (YUEN)

VOOR

NA

Oncologische nazorg en pre- en postoperatieve orthopedie

Dankzij endermologietechniek® kunnen de gevolgen van ingrijpende operaties worden verzacht (Gordon). Tijdens een kuur worden ontstekingen in het weefsel, fibrose, littekenvorming en schade aan bijvoorbeeld de lymfeklieren behandeld. De endermologietechniek® stimuleert de doorbloeding, het afvoeren van vocht en verbetert het littekenproces. Ook zorgt het voor meer flexibiliteit en mobiliteit waardoor pijnklachten verminderen.

VOOR

NA

Maxillofaciale ondersteuning

Tandenknarsen en kaakklemmen is heel vervelend voor patiënten. Ze hebben vaak het gevoel dat ze er weinig controle over hebben. Met LPG-behandelingen neem je de spanning van de kaakspieren makkelijker weg dan met een manuele behandeling. De behandelkoppen van de LPG-apparaten gaan van heel groot tot heel klein, dus elk triggerpoint kun je heel secuur behandelen.

VOOR

NA

Behandelingen bij de ziekte van Mondor

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met de ziekte van Mondor sneller volledig herstellen dankzij endermologiebehandelingen in combinatie met myofasciale therapie. De studie toont aan dat alle deelnemers in 10 dagen waren hersteld, terwijl dit normaal 2 weken tot 6 maanden duurt.

Wat levert een LPG® endermologie-apparaat op?

Het leasen of kopen van een LPG-apparaat is een investering voor je fysiotherapiepraktijk. Daarom laten we met een rekenvoorbeeld zien wanneer je dit bedrag terugverdient. De leaseprijs ligt rond de €800 per maand, afhankelijk van je wensen en (extra) behandelkoppen.

Wat levert een LPG® endermologie-apparaat op?

Het leasen of kopen van een LPG-apparaat is een investering voor je fysiotherapiepraktijk. Daarom laten we met een rekenvoorbeeld zien wanneer je dit bedrag terugverdient. De leaseprijs ligt rond de €800 per maand, afhankelijk van je wensen en (extra) behandelkoppen.

Te verwachten omzet per maand

Nieuwe cliënten per maand Gemiddelde omzet
per cliënt
Omzet per maand Omzet per jaar
2 €540 €1.080 €12.960
4 €540 €2.160 €25.920
6 €540 €3.240 €38.880
10 €540 €5.400 €64.800

Wil jij meer weten over het leasen of kopen van LPG-apparatuur voor jouw praktijk?

Ja, mail me de brochure voor fysiotherapeuten

Of vraag een gratis demo aan

 

“Sinds eind 2020 maken wij gebruik van de Cellu M6 Alliance in ons zorgcentrum”

‘Sinds eind 2020 maken wij gebruik van de Cellu M6 Alliance Medical in ons zorgcentrum. Wij zetten het LPG apparaat met name medisch in bij behandeling van littekens, oedeem en gefriboseerd weefsel. Maar ook cosmetisch bij een slappe huid na het afvallen, zwangerschap en voor centimeter verlies. Het vult ons concept met personal training, EMS training, koutherapie in de cryocabine en fysiotherapie mooi aan. De klanten zijn erg enthousiast over de resultaten en het gevoel tijdens de behandeling.’

Mijn instituut heeft ook een beduidende groei door gemaakt met de aanschaf van het nieuwste LPG systeem en de samenwerking met Partner in Aesthetics.

– Marlies Ottevanger / Fysiotherapeut & Eigenaresse House For Care

Endermologie transformeert de huid op een 100% natuurlijke manier

Kies je voor een LPG-apparaat? Dan kies je voor continue innovatie en baanbrekende technologie. Een behandeling met de gepatenteerde endermologietechniek® is pijnvrij voor patiënten en activeert het zelfherstellende vermogen van het weefsel. Het is dus een waardevolle toevoeging op bestaande behandelmethodes. Helemaal omdat het niet belastend is voor je patiënt.

Maak een afspraak voor een demo

Wil jij het herstelproces voor patiënten versnellen en ze dus nóg beter helpen in jouw praktijk? Dat kan met de endermologie-apparatuur van LPG®. Plan een vrijblijvende afspraak in voor persoonlijk advies en een demonstratie van de apparaten. Je ontdekt dan snel of LPG-behandelingen een verrijking zijn voor jouw fysiotherapiepraktijk.

Ja, ik wil een afspraak plannen

LPG doet sinds 1986 wetenschappelijk onderzoek naar mechanische bindweefselstimulatie

De techniek van LPG® is onderdeel van een grootschalig wetenschappelijk onderzoeksprogramma met o.a. klinische onderzoeken en experimenten. Hierin wordt objectief vastgesteld welk effect mechanische bindweefselstimulatie heeft op het lichaam. Zowel vanuit medisch als esthetisch oogpunt.

FDA-approval als eerste merk ter wereld

Er zijn ondertussen 145 studies uitgevoerd en 32 gepubliceerd door PubMed. In 1998 ontving LPG Systems® als eerste ter wereld een FDA-approval voor cellulite, omvangverlies en drainage van het lymfesysteem.

LPG® werkt met een team van wetenschappers

Sinds 1999 heeft LPG Systems® een wetenschappelijk comité: International Scientific Committee of Research (CoSIRe). Hierin zit een scala aan gerenommeerde experts en artsen uit de gezondheids-, schoonheids- en welzijnsindustrieën. Het team is veelzijdig, net als ons lichaam. In het comité werken onder andere chirurgen, cosmetisch artsen, dermatologen, flebologen, wetenschappers en behandelaars samen om tot de best mogelijke endermologiebehandeling te komen.

Aantoonbaar effect voor gezicht en lichaam

De missie van het CoSIRe is om zoveel mogelijk objectieve gegevens te verzamelen (echografie van zacht weefsel en NMR-analyse, Laser Doppler-analyse van microcirculatie, microlymfografie, adipocyt-functionerende microdialyse en DNA-chipanalyse, fibroblastanalyse, enz.) om de efficiëntie van LPG’s technieken te bewijzen. En dat deden ze: het positieve effect van een endermologiekuur met de Cellu M6 Alliance® en Mobilift M6® is aangetoond.

Wetenschappelijke onderzoeken naar effectiviteit endermologie®

Download de onderzoeken naar LGP endermologietechnologie®