Bindweefselmassage is niet alleen een goed idee vanwege de verbetering van de huid die het met zich meebrengt. Het zorgt ook voor ontspanning, gezondere cellen en meer bewegingsvrijheid voor mensen met huidproblemen. Maar wat is nu beter: een handmatige of mechanische massage? Wat zijn eigenlijk de verschillen?

We zetten de feiten voor je op een rij.

Pijnlijke manuele techniek

Handmatige bindweefselmassage kan heel effectief zijn en deze techniek wordt dan ook al eeuwen toegepast. De mechanische bindweefselmassage van LPG® ontstond 35 jaar geleden, toen de Franse Louis Paul Guitay na een zwaar auto-ongeluk zijn littekens en brandwonden liet behandelen. Hij bleek de manuele therapie pijnlijk te vinden en merkte dat zijn behandelingen niet consistent werden uitgevoerd – er was immers elke afspraak weer een andere fysiotherapeut aanwezig. Hij besloot daarop zijn eigen techniek te ontwikkelen: LPG endermologie®.

Cellulite

De techniek werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de medische markt om fibrose, littekens en brandwonden te behandelen. Maar wat bleek: de behandeling zorgde tegelijkertijd voor de vermindering van cellulite en had positieve effecten op de bloed- en lymfatische circulatie. Vandaag de dag wordt deze exclusieve techniek in meer dan 110 landen wereldwijd ingezet op zowel medisch als cosmedisch vlak. Onderbouwd door meer dan 145 studies.

Verlengstuk van de handen

Laten we duidelijk zijn: het gebruik van de LPG endermologie® zal nooit de behandelaar zelf kunnen vervangen. Het dient als een verlengstuk van ervaren handen. De techniek werkt zachter en doeltreffender dan manuele behandeling en levert bovendien snellere en betere resultaten op.

Mechanische bindweefselmassage voor je gezondheid

Huidtherapeuten gebruiken LPG® om diepgaande weefsels te mobiliseren om zo onder andere de bloedsomloop en lymfiatische circulatie te stimuleren. Een huidtherapeut zal altijd starten met het maken van een endermoscan® om zo inzicht te krijgen in je levensstijl en medische geschiedenis.

Manuele vs. Mechanische bindweefselmassage: wat is het verschil?

De mechanische vorm van bindweefselmassage zoals ontwikkeld door LPG® is ontzettend veilig. De behandeling is heel consistent: je huid kan elke afspraak exact hetzelfde verwachten. Zo weet de behandelaar zeker dat er nooit te diep of onzorgvuldig gewerkt wordt. Ook is de mechanische vorm veel minder tijdrovend: de behandeltijd is bijna de helft minder, en dat scheelt ook in de portemonnee. Bovendien zorgt de vibratie van de behandelkop voor een extraatje: de omliggende weefsels van het te behandelen gebied worden ook meegenomen.

En dan is er nog een voordeel voor de behandelaar: handmatige massage kan belastend zijn voor de spieren, gewrichten en houding van de therapeut. Door met endermologie® te werken zal de behandelaar geen last ondervinden en extra kunne focussen op het herstel van de patiënt.

Download nu de LPG endermologie® brochure.

BRON:

  1. Piller studie