De masseur-fysiotherapeut beschikt over een steeds breder scala aan technieken, protocollen, producten en materialen om zich zo goed mogelijk aan te passen aan de behoeften van elke patiënt. De technologische innovaties van de afgelopen jaren waren buitengewoon talrijk en de technieken hebben hun doeltreffendheid bewezen voor alle patiënten (kinderen, atleten, ouderen, enz.). De opkomst van fysiotherapie heeft gelijke tred gehouden met de demografie. Door de toename van chirurgische ingrepen en de veroudering van de bevolking is het voorschrijven van revalidatieprocedures aanzienlijk toegenomen. De HAS-aanbevelingen stellen fysiotherapeut-masseurs nu in staat om preoperatieve sessies (PTG, LCA, enz.) Uit te voeren na voorschrift, waardoor een betere algehele revalidatie wordt bevorderd.

De methoden van de masseur-fysiotherapeut evolueren voortdurend. Terwijl de behandeling vroeger voornamelijk handmatig was, maakt de evolutie van de technologieën waarover ze vandaag beschikken, kortere, meer gerichte en vaak pijnloze behandelingen mogelijk met een ongeëvenaarde effectiviteit.

De masseur-fysiotherapeut heeft uiteraard een sleutelrol bij preventie. Maar meestal ziet hij patiënten voor genezende doeleinden. Hij kan dan traditionele revalidatietechnieken aanbieden die zijn gekoppeld aan apparatuur van de nieuwe generatie om de resultaten te optimaliseren. De verwachte werking kan ontstekingsremmend, pijnstillend, defibrose, drainerend en ontspannend zijn.

De doeltreffendheid van de nieuwste LPG®-technologieën wordt gevalideerd door talrijke wetenschappelijke studies.

Cellu M6 Alliance® maakt het mogelijk om disfuncties van pathologisch bindweefsel aan te pakken.

HUBER 360® Evolution maakt de behandeling van gewrichts-, musculoskeletale en neurologische aandoeningen mogelijk.

HUBER 360® Evolution
De twee medische revalidatietoestellen Cellu M6 Alliance® Medical en HUBER 360® Evolution zijn bedoeld om de mobiliteit te herstellen, of het nu gaat om gewrichten, weefsels of vloeistoffen, evenals om spier- en neurologische motriciteit.

Deze twee technologieën die beschikbaar zijn voor fysiotherapeuten-masseurs zijn bedoeld om uitgebreide en optimale revalidatie te bieden van de meeste pathologieën die in een fysiotherapiepraktijk voorkomen.

Wil je meer weten of deze apparatuur iets voor jouw praktijk kan betekenen? Wij nemen graag de mogelijkheden met je door. Neem contact met ons op via info@partnerinaesthetics.nl of bel +31 (0) 252 625 993.