De mogelijkheden van Huber 360® Evolution-technologie zijn enorm uitgebreid

Het is een hulpmiddel voor de fysiotherapeut en optimaliseert de dagelijkse patiëntenzorg. De Huber biedt functionele revalidatie en de kwaliteit van leven van patiënten verbeterd zeer snel. Dit versterkt de motivatie en daarmee de tevredenheid van de fysiotherapeut die de opvolging en de beoordeling van zijn patiënten geoptimaliseerd ziet. Laten we enkele voorbeelden van specifieke zorg ontdekken aan de hand van 3 echte casussen:

  1. Patiënt met een amputatie
  2. Patiënt met rugpijn tijdens de zwangerschap
  3. Revalidatie zeer atletische sporter

Een essentieel punt bij de Huber 360® Evolution: de patiënt kan zijn vorderingen sessie na sessie zelf volgen dankzij het controlescherm. Welk niveau de patiënt ook heeft, we zullen hem eerst weer in beweging brengen om aan zijn klachten te werken.

Het idee is om te wennen en het te integreren in het nieuwe motorische patroon. Ten slotte eindigt het revalidatieproces met het teruggeven van het zelfvertrouwen en de motivatie om in beweging te blijven.

Patiënt met amputatie

Bij Nélia is haar rechterbeen geamputeerd en ze moet nu leren haar prothese correct te gebruiken en weer vertrouwen krijgen in bewegen om zo optimaal gebruik te maken van haar prothese.

De fysiotherapeut laat Nélia revalideren op de Huber 360® Evolution, zodat ze op een neuromotorische manier (gemeten dankzij de feedback op het scherm) weer evenwicht kan vinden op haar geamputeerde been en ook beter haar prothese kan leren gebruiken. Dankzij de sensoren kan Nélia haar vorderingen nauwkeurig volgen.

Herbalancering is essentieel om het lichaam terug te winnen, bijvoorbeeld na een ongeval, en het is noodzakelijk om de technieken die je in de praktijk opdoet te reproduceren om de dagelijkse aanpak te optimaliseren.

Tip: zet de ondertiteling op Nederlands

Rugpijn tijdens zwangerschap

Marie is 6 maanden zwanger, en consulteert voor rugpijn. In dit specifieke geval biedt Huber 360® Evolution nieuwe mogelijkheden en laat je op een veilige manier werken aan de retroversie van het bekken. Hier past het apparaat zich aan de patiënt aan, niet andersom. Een vrouw die 6 maanden zwanger is, kan nog steeds oefeningen doen en werken aan haar herstel.

Dit is ook het geval bij oudere en jongere patiënten die met respect voor hun eigen fysieke capaciteiten kunnen trainen. Dankzij de Huber 360® Evolution-technologie is het mogelijk om te versterken en zo beter voor te bereid te zijn op een bevalling of een ingreep. De oefeningen zullen dan een volgende meer geoptimaliseerde revalidatie mogelijk maken. Patiënten die de technologie al hebben ervaren, zijn over het algemeen veel zelfstandiger en gemotiveerder achteraf.

Tip: zet de ondertiteling op Nederlands

Zeer atletische patiënt

In het geval van een geweldige atleet als Johan, is het de bedoeling om grenzen te verleggen. Dit omvat bijvoorbeeld werken aan de kwaliteit van de ondersteuning, het herwinnen van vertrouwen en het simuleren van spelsituaties om de getraumatiseerde knie te observeren en te kijken of deze kan stabiliseren. We werken hier aan compensatieproblemen, en we (her) leren de patiënt de juiste bewegingen, grenzen en het vermijden van extra pijn om herstel te bevorderen.

Tip: zet de ondertiteling op Nederlands

Elke Huber 360®-sessie begint met de geschiedenis van pathologie en gaat verder met een intake en beoordeling die de individuele zorg mogelijk maakt en leidt tot een compleet plan van aanpak: gewrichtsmobilisatie, stretching, versterking, spel van houding en evenwicht en tenslotte cardio. Zo komen alle fundamenten van de menselijke beweging aan bod. De omgeving is veilig bij de fysiotherapeut en maakt het mogelijk om een ​​zeer groot patiënten groep te helpen door het maken van gepersonaliseerde protocollen.