Kuiltjes: schattig in je gezicht maar ook op je billen en dijen? Niet zo schattig… En niemand ontkomt eraan. Het maakt niet uit wat voor lichaamstype je hebt, cellulite discrimineert niet en het lijkt alsof we vast blijven zitten aan die zones met sinaasappelhuid. Sterker nog, meerdere onderzoeken tonen aan dat wanneer we ons lichaamsimago baseren op deze gevreesde putjes 97% van de vrouwen aangeven dit deel te willen veranderen.

HOE ONTSTAAT CELLULITE?

De natuur zit ‘’goed’’ in elkaar! In de vrouwelijke subcutis zitten vetcellen opgesloten in bindweefsel schotjes (septa) om energie op te slaan in het geval van hypothetische zwangerschap. Echter, kan de balans snel in de war worden gebracht: hormonale veranderingen, vochtretentie, suikerrijke voeding, stress, inadequate fysieke activiteit (of juist bij teveel zitten). Dus, de bindweefselschotjes trekken strak en trekken aan het huidoppervlak. Tegelijkertijd wordt circulatie geblokkeerd en toxines hopen zich op. Dit resulteert in cellulite en onvermijdelijke opslag van onderhuidse vetten.

LET OP: CELLULITE IS NIÉT HETZELFDE ALS CELLULITIS
Een veel gemaakte fout die wij regelmatig voorbij zien komen. Maar wat is dan het verschil precies? Cellulitis is een onderhuidse ontsteking die door een bacterie ontstaat. De welbekende sinaasappelhuid, oftewel de putjes is een ander woord voor cellulite zoals hierboven is omschrijven.

WIST JE DAT?

Vrouwen ook meer kans hebben op cellulite op de billen en dijen doordat ze hier een overschot aan oestrogeen en alfa receptoren hebben (beide maken vet aan) en daarnaast hier minder beta receptoren hebben die het vet juist afbreken.

MEER WETEN OVER BEHANDELINGEN TEGEN CELLULITE?

Klik hier om meer te weten te komen over behandelingen tegen cellulite:

BEHANDELINGEN TEGEN CELLULITE