Onze hersenen, hoewel deze slechts ongeveer 2% van ons lichaamsgewicht uitmaken, verbruiken een aanzienlijk deel van onze energie en zuurstof. Het is fascinerend om te bedenken dat, hoewel ze zo’n klein deel van ons lichaam uitmaken, ze een enorme impact hebben op ons functioneren. Laten we eens dieper ingaan op waarom beweging zo cruciaal is voor het welzijn van onze grijze massa.

1. Betere Focus

Heb je ooit gemerkt dat je na een stevige wandeling of een energieke training meer gefocust en alert bent? Dat komt omdat beweging de bloedtoevoer naar de hersenen verhoogt, wat resulteert in een verbeterde zuurstoftoevoer. Dit helpt bij het stimuleren van neurale activiteit, waardoor je concentratie en cognitieve vaardigheden verbeteren. Dus, als je merkt dat je moeite hebt om je te concentreren, kan een beetje lichaamsbeweging de sleutel zijn tot een scherpere focus.

2. Betere Doorbloeding

Ons hart is de pomp die zuurstofrijk bloed door ons hele lichaam pompt, inclusief naar onze kostbare hersenen. Door regelmatig te bewegen, krijgt het hart een goede workout, waardoor het sterker wordt en efficiënter kan pompen. Dit resulteert in een verbeterde bloedcirculatie, niet alleen door ons lichaam, maar vooral naar onze hersenen. Een goede doorbloeding zorgt ervoor dat alle delen van onze hersenen voldoende zuurstof en voedingsstoffen ontvangen, wat essentieel is voor hun optimale functioneren.

3. Betere Afvoer van Afvalstoffen

Net zoals beweging helpt bij het verbeteren van de toevoer van voedingsstoffen naar onze hersenen, helpt het ook bij het verwijderen van afvalstoffen. Tijdens lichamelijke activiteit neemt de doorbloeding toe, wat het transport van afvalproducten uit onze hersenen versnelt. Dit helpt bij het opruimen van schadelijke stoffen en toxines die zich kunnen ophopen en onze cognitieve functie kunnen belemmeren. Dus, als je je brein wilt zuiveren, beweeg dan je lichaam!

4. Beter Werkend Metabolisme

Naast de directe voordelen voor de hersenen heeft regelmatige lichaamsbeweging ook indirecte voordelen die bijdragen aan een gezonde geest. Een beter werkend metabolisme, dat wordt gestimuleerd door beweging, zorgt voor een efficiëntere verwerking van voedingsstoffen en een betere regulatie van hormonen. Dit kan leiden tot een betere stemming, meer energie en een scherpere geest.

Conclusie

Het is duidelijk dat beweging niet alleen goed is voor ons lichaam, maar ook voor onze geest. Door regelmatig te bewegen kunnen we de zuurstoftoevoer naar onze hersenen stimuleren, wat resulteert in betere focus, verbeterde doorbloeding, efficiëntere afvoer van afvalstoffen en een beter werkend metabolisme. Dus, laten we onze hersenen koesteren en ze de beweging geven die ze verdienen!

Wist je dat een behandeling van 20 minuten met de Vibra-B gelijk staat aan 2 uur bewegen? Als bewegen even niet mogelijk is, om minder goed gaat, of je een periode hebt dat je veel van je lichaam en brein vraagt, dan kan de Vibra-B een oplossing bieden.

Wil je meer weten over deze techniek? Stuur dan een mailtje naar jose@partnerinaesthetics.nl en laat ons weten of je een bedrijf of consument bent zodat we je op de juiste manier kunnen informeren.