VIBRA-B® is ontwikkeld in Zwitserland en werkt op basis van trillingen met een esthetische, medische en therapeutische impact. De holistische behandeling die cosmetisch ingezet kan worden op lichaam en gezicht, maar ook zorgt voor ontspannende, energetische en innerlijke balans.

Hoewel vibratietherapie werd uitgevonden in de tijd van het oude Griekenland en Rome, werd het pas in de 19e eeuw algemeen aanvaard of werd er weer naar verwezen.  In 1808 beschreef John Barclay een geval waarin vibratie spierspasmen genas, en gedurende de 19e eeuw werd vibratie aangehaald om de morbiditeit te verminderen, de cardiovasculaire gezondheid te ondersteunen, de spijsvertering en andere ‘zenuwziekten’ te behandelen. 

De Italiaanse Claudia Bucci ontwikkelde de methode verder en na meerdere wetenschappelijke onderzoeken is in 2016 de VIBRA-Beauty ontstaan, bedoeld om ingezet te worden bij cosmetische, energetische en holistische behandelingen.

Toepassingen

VIBRA-B® wordt ingezet op het lichaam voor afslanken, contouring, spierversteviging, cellulite, het boosten van je metabolisme, drainage, verbetering van de doorbloeding en (spier) ontspanning.

Voor het gezicht kent VIBRA-B® de volgende toepassingen: anti-aging, onderkin vetreductie, hals-en decollete lift, hyaluronic acid booster, stimulatie collageen & elastine, lipvolume en pre-post operatie.

De behandeling kan ook ingezet worden bij burn-out klachten, longcovid, voor en na een operatie, hormonale klachten, vochtretentie, verhoogde spierspanning, spierzwakte, slaapproblemen, etc.

Je gaat ervaren dat je beter leert te ontspannen. Zeker als je een druk leven leidt, altijd “aan” staat en veel in je hoofd zit. Kortom, verlang je naar meer kwaliteit van leven?

De VIBRA-B® is meer dan alleen een apparaat voor een beter figuur of een jeugdigere uitstraling. Het geeft je gezondheid, je vitaliteit en ook je geestelijk welzijn een enorme boost! En belangrijker nog: we pakken de oorzaak aan en wordt aangestuurd door je brein.

Hoe werkt deze behandeling precies?

De VIBRA-B® geeft het lichaam vibraties. Deze worden doorgegeven via transductors die op het lichaam worden aangebracht, terwijl klant comfortabel ligt op een behandelbank. De vibraties variëren van 45-200 Hz, afhankelijk van de doelstelling.

De behandeling is 100% natuurlijk, pijnloos, veroorzaakt geen schade aan de huid en het lichaam. Naast werken op het lichaam en/of gezicht, worden via de meccanoreceptoren signalen afgegeven via de vibraties. Er is een interactie met het ruggenmerg, die de signalen afgeeft aan het brein. Hoe? Via de juiste frequenties. Middels het brein kan de herprogrammering plaatsvinden en geeft signalen terug aan de spier, pees of huidreceptoren. Dit alles afhankelijk van de doelstelling in de behandeling.

De trillingsfrequenties worden waargenomen door de hersenen als een mechanische prikkel van beweging. Beweging zet processen in het lichaam aan, zonder beweging geen proces en is er stilstand! De Vibra-B behandeling is intensief; 30 minuten VIBRA- B® staat gelijk aan ruim 2 uur bewegen.

Het is niet zo dat je spierpijn of iets hebt, het is enkel het interne proces wat ‘aangezet’ wordt.

Doordat we niet allen op het probleem werken, maar aan de body & mind connectie werken, is het dus dat je aan de oorzaak werkt in plaats van alleen het ‘probleem’ te verhelpen.

  • Resultaat: Diepgaande werking, ‘breder’ resultaat, je pakt verschillende ‘problemen’ in een behandeling aan.
  • Voorbeeld: je wilt werken op huidverbetering en de fibroblast stimuleren. Als je dit tijdens een gezichtsbehandeling doet dan is er een heel behandelprotocol met vele producten, eventueel massage en eventueel een apparaat wat je toevoegt.

Met de Vibra-B wordt een klant haar totale lichaam behandelt (automatisch dus geen manuele massage) en heb je in die tijd ook om haar gezicht te behandelen. Op deze manier worden alle fibroblasten in het hele lichaam gestimuleerd, in plaats van alleen op het te behandelen deel, in dit geval het gezicht! Hiermee wordt in het totale lichaam de kwaliteit van de fibroblast beter!

Bovendien kost het geen inspanning: de klant ligt aan het apparaat en indien gewenst kan je het gezicht behandelen (met de Vibra-B). Naast het feit dat je een andere klant kan behandelen kan je ook je social-media, administratie of andere dingen uitvoeren die je veelal na het werkt moet uitvoeren. Dus besparen van tijd is ook een groot voordeel.

Wanneer zie je resultaat?

Al na de eerste behandeling kun je resultaat ervaren. Voor esthetische doeleinden worden in de regel 6 behandelingen voor het gezicht en 10 voor het lichaam aanbevolen, waarbij de resultaten het natuurlijk van persoon tot persoon kan verschillen afhankelijk van de leeftijd en lichamelijke en geestelijke conditie van de klant. We adviseren daarom altijd om een uitgebreide intake voor een passend behandelplan.