Denk je eens in: trillingen die door je lichaam heen gaan. Door middel van luchtdruk. En die trillingen vertalen zich in een bepaalde Hertz, die voorgeprogrammeerd is via een softwareprogramma. Hertz wordt ook wel frequentie genoemd. Die trillingen geven een gelukzalig gevoel in je hoofd. Echt, maar ook in je lichaam brengen ze van alles te weeg. Er kan een drainage van lymfevocht gestimuleerd worden, je meridianen kunnen een prikkel krijgen. Je spieren kunnen aangezet worden, zelfs je fibroblasten….En dat gebeurt allemaal via je hersens. Het zenuwcentrum van waaruit je lichaam aangestuurd wordt. Ik ben na 8 behandelingen behoorlijk flabbergasted.

Spierversteviging, ontspanning: ik word alleen maar ‘aangelegd’

Ik onderga al zo’n beetje acht weken een mix van spierverstevigende behandelingen en ontspanningsbehandelingen. Soms eens per week, soms tweemaal per week. Het enige wat ik hoef te doen, is te liggen en het te ondergaan. Nu ja, mezelf er mentaal ook helemaal aan over te geven. Mijn schoonheidsspecialiste (of huidtherapeute) hoeft niets anders te doen dan mij ‘aan te leggen’ met slangen en cups vanuit een machine die de luchtdruk afgeeft. Ik lig, en ik besta. Ik hoef mijn spieren niet eens aan te spannen!

En toch sta ik na 50 minuten superrelaxed in mijn hoofd, en heel energiek op. Het is een wonderlijke reis die ik maak, met Vibra-B.

Aanvankelijk ontwikkeld voor revalidatie

Vibra-B is een uitvinding van de Italiaanse medisch engineer Claudia Bucci. Het programma werd aanvankelijk ontwikkeld voor motorische en neurologische revalidatie, zo vertelde Claudia mij al eerder via een Zoom-gesprek. Om het lichaam weer in beweging te krijgen. De ‘B’ van beauty is er pas later aan toegevoegd. Claudia ontdekte welke vele voordelen Vibra-B ook heeft voor ontspanning en de bevordering van de gezondheid van je lichaam in bredere zin.

Ehm, ik ben moe

Na de eerste twee behandelingen was ik best moe. Niet zozeer in mijn lichaam maar wel in mijn hoofd. Ik kon ook niet goed slapen en moest heel veel plassen ’s nachts. Het was ook heel gek te weten dat je een spierversterkende training doet en dat je de volgende dag geen spierpijn hebt. Mijn hersens hadden duidelijk even moeite met het verwerken van de prikkels.

Wonderlijk, behandelen in de breedte

Claudia legt uit dat met Hertz frequenties van 50 tot pakweg 200 Hertz allerlei functies van ons metabolisme gestimuleerd kunnen worden. Zo kun je met deze prikkels, die dus worden afgegeven via het centrale zenuwstelsel, de bloed- en lymfcirculatie stimuleren. Je kunt de lichaamshouding verbeteren, de elasticiteit van de huid verbeteren, vetstofwisselingsstoornissen zoals cellulite verminderen, en last but not least stress verminderen en je stemming en energielevel aanzienlijk verbeteren. Nou zeg!

En dan is er energie….

Het is avontuur, als je een kuur doet. De moeheid ebt weg. Na de derde behandeling stond ik namelijk lachend op, fietste ik door noodweer naar huis en het deerde me niet. Eenmaal thuisgekomen begon ik uit het niets de badkamer schoon te maken en deed ik een deel van de keuken er nog achteraan. Huh? Twee dagen later was ik wel opvallend sloom, en had ik meer honger dan gewoonlijk. Maar ook verdween weer.

Ik noem het stiekem een mindfuck

Elk programma dat gebruikt wordt, geeft dus signalen door aan je brein. En je brein geeft de boodschappen door aan het lichaam op celniveau, waardoor je kan werken aan de oorzaak van het probleem. Dat heet neurologisch werken. Vaak noem ik het een mindfuck. Maar we leven nu in de 21ste eeuw en we ontdekken steeds meer over het brein. Hoe het brein bijvoorbeeld betrokken is bij ziekten in de rest van het lichaam, maar ook hoe je je brein kunt beïnvloeden om (jezelf) beter te worden/te gaan voelen.

Word ik echt sterker?

In de weken erna, ik wissel het spierprogramma af met een lymfedrainage of meridiaan programma, ga ik me steeds lekkerder voelen. Dat betekent in mijn geval: heerlijk ontspannen in mijn hoofd, en gefocust. Drukke of chaotische gedachten worden wat minder.

Frappant genoeg merk ik tijdens de trainingen met mijn pilatestrainer Lucia dat ze mij steeds zwaardere oefeningen geeft, maar dat ik die ook steeds beter aankan. Zou mijn lichaam dan echt sterker worden? In mijn hoofd denk ik dan: die oefening kan ik niet, maar als ik langzaam begin met de uitvoering van een oefening sta ik ervan versteld dat ik dat wel kan! Ik ben sterker dan ik dacht!

Over het spierprogramma is belangrijk om te weten dat er geen geen mechanische spierstimulatie plaatsvindt op spiervezels. Trillingen gaan als signalen naar het brein en die geeft ze weer door aan de receptoren van de spieren.

Blijf wel sporten, ook voor de cardio

In je brein worden de juiste ‘knoppen’ ingedrukt om signalen terug te geven aan het lichaam die systemen in werking zetten. Denk niet dat je nu niet meer hoeft te sporten. Het effect van de Vibra-B behandeling zal alleen maar versterkt worden. Bovendien is het belangrijk om aan cardiotraining te blijven doen voor een optimale zuurstofopname bij beweging.

Ik voel me heel soepel

Naast het feit dat ik ervaar dat ik sterker ben, vind ik mijn bewegingsvrijheid ook vergroot. Ik merk het aan veel kleine dingen zoals makkelijk bukken en vanuit die houding dingetjes kunnen doen, oppakken, vastzetten, noem maar op. Ik trap op de fiets nog krachtiger weg. Ik ervaar totale bewegingsvrijheid, voel geen stijve spieren. Alles voelt soepel en krachtig, alsof het altijd zo was: zoals het tien jaar geleden nog was. Ik had namelijk altijd een krachtig en soepel lichaam, de overgang gooide dat volledig in de war.

Veranderde slaap

Tot slot wil ik nog een paar opmerkelijkheden met je delen. Mijn slaappatroon is veranderd. Ik kan later naar bed, ik ben minder moe. Ik slaap gewoon nog 7 uur per nacht, maar ik kom er ook makkelijker uit. Mijn brein voelt ook gewoon weer fitter aan. Ik ben gefocust, kan informatie nog beter verwerken, ik ben alerter, of zo U wil: scherper.

Bekkenbodemgebied

Ik plas beter en langer uit. Door de overgang verslapt er natuurlijk van alles in je bekkenbodemgebied/onderbuik. Ook je plas kan daardoor als een waterval ineens losgelaten worden. Ik heb het idee dat mijn bekkenbodemspieren weer beter functioneren. Alsof de plas weer keurig door een ‘leiding’ loopt in plaats van dat in een zak hangt, waarvan je het koord lostrekt, en splash….;-) Dit geeft maar aan dat de methode overal in het lichaam haar werk doet.

To be continued: eens per maand

Mijn kuur is na tien behandelingen afgerond en dan is het advies om eens per maand terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. Stiekem denk ik: dat red ik niet, het is zo verslavend lekker. Maar ik ben ook wel nieuwsgierig of dat fijne gevoel inderdaad zo lang aanhoudt, dat eens per maand voldoende is.

Ben je gefascineerd geraakt? Zoek als consument naar een behandeladres in jouw buurt. Ben je ondernemer? Het is je onmiddellijk wel duidelijk wat het voor jou als consument kan doen, maar het is natuurlijk ook super interessant voor ondernemers. What’s in it for you?

Waarom zou je in je instituut willen werken met de VIBRA-B?

  • Je kunt er zowel reguliere, esthetische behandelingen mee geven als ook energetische ontspannings behandelingen uitgevoerd. Je behandelt lichaam en geest.
  • Het is zowel geschikt voor bestaande klanten als interessant voor het aantrekken van een totaal nieuwe doelgroep.
  • Het is een niet-agressieve en niet-invasieve methode met weinig contra-indicaties
  • Het is een behandeling die niet tijdsintensief is. Ideaal als je als ondernemer wilt wilt doorgroeien maar (nog) niet met extra personeel wil werken.
  • Als je graag een behandeling aanbiedt die makkelijk uitvoerbaar is en geen lichamelijke belasting geeft.